MEDIA

GREASE 2023 Heta Halonen ja Mikael Saari
GREASE 2023 Heta Halonen ja Mikael Saari
Kuva: Sam Jamsen
GREASE 2023: Mikael Saari
GREASE 2023: Mikael Saari
Kuva: Sam Jamsen
GREASE 2023: Heta Halonen
GREASE 2023: Heta Halonen
Kuva: Sam Jamsen
GREASE 2023: Peter Pihlström ja Marco Bjurström
GREASE 2023: Peter Pihlström ja Marco Bjurström
Kuva: Sam Jamsen
GREASE 2023: Jorma Uotinen ja Krisse Salminen
GREASE 2023: Jorma Uotinen ja Krisse Salminen
Kuva: Robert Seger
GREASE 2023: Krisse Salminen
GREASE 2023: Krisse Salminen
Kuva: Robert Seger
GREASE 2023: Jorma Uotinen
GREASE 2023: Jorma Uotinen
Kuva: Robert Seger
GREASE 2023: Burger Palatsin pojat
GREASE 2023: Burger Palatsin pojat
Kuva: Sam Jamsen
GREASE 2023: Pinkit mimmit
GREASE 2023: Pinkit mimmit
Kuva: Sam Jamsen
GREASE 2023: Ryhmäkuva
GREASE 2023: Ryhmäkuva
Kuva: Sam Jamsen

Tiedote 29.9.2022


KEVÄÄN 2023 SUURIN JA SIISTEIN SHOW ON GREASE!


Rakastettu kestohitti GREASE saa odotetun ensi-iltansa Messukeskuksen AMFI- teatterissa 21. huhtikuuta 2023. Suurshowssa hurmuri-Dannya tähdittää Mikael Saari ja Olivia Newton-Johnin unohtumattomaksi taikomana Sandyna loistaa vuoden 2022 tangokuningatar Heta Halonen. Muissa rooleissa nähdään mm. Jorma Uotinen (Teen Angel) ja Krisse Salminen (Miss Lynch). Liput esityksiin ovat nyt myynnissä, Lippu.fi.

Lavalla nähdään rautaista huippuammattiosaamista, joka varmistaa yleisölle maailmanluokan show-elämyksen. GREASE on jatkoa AMFI Musicals Oy:n menestyneille suurtuotannoille MAMMA MIA!:n ja We Will Rock You. Kevään 2023 GREASEN ohjauksesta ja koreografiasta vastaavat Marco Bjurström ja Peter Pihlström yhdessä.

 

Musikaalin päärooleissa säteilee tämän vuoden tangokuningatar Heta Halonen (Sandy), sekä rakastettu musikaalitähti Mikael Saari (Danny). Sykähdyttävillä tanssi-, laulu-, ja näyttelijätaidoilla varustettuun musikaalinäyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Josefin Silén (Rizzo), Rosa Lindblom (Frenchie), Elisa Bryant (SWE) (Marty), Laurapeppi Väänänen (Jan), Ella Niinistö (Patty), Tuukka Raitala (Kenickie), Joona Saturi (Doody), Lassi Jämsä (Sonny), Ville Saarenketo (Roger) ja Saku Peippo (Eugene). Väriloistoa ja huumoriakaan ei näyttelijäkattauksesta puutu, sillä mukana show’ssa nähdään myös Jorma Uotinen (Teen Angel) ja Krisse Salminen (Ms. Lynch). Musikaalin kapellimestarina toimii Kristian Nyman.

 

”Olen tavallaan lähes syntynyt musikaalilavoille sillä äitini tanssi ja lauloi Teatterilaiva- musikaalissa vielä viikkoa ennen syntymääni. Minulla on tuosta ajasta joitakin ihan kirkkaitakin muistikuvia. Iloitsen suuresti mahdollisuudesta olla osana tätä GREASEn mahtavaa työryhmää. En ole kylläkään nähnyt kyseistä musikaalia mutta tiedän ne biisit! Hieman ihmeissäni olin kun en muka sopinut Sandyn rooliin mutta uskon olevani hauska sekä yllättävänkin notkea ja nuorekas opettaja Miss Lynch.” -Krisse Salminen

 

On valtava ilo ja kunnia olla mukana näin upeassa työryhmässä ja upeaa päästä toteuttamaan unelmaani Sandyn roolissa! Oon ollut pitkään kova Elvis- ja Little Richard-fani ja 50-luvun rock’n’roll on lähellä sydäntä. GREASEn musiikki takuulla svengaa ja liikuttaa. Odotan jo innolla, minkälaisia koreografioita pääsemme luomaan ja miten tarina ja kaikki hahmot heräävät eloon lavalla. Keväällä tullaan näkemään aikamoista musikaalitykitystä, toteaa Heta Halonen.

 

Vuoden 1972 Broadway ensi-illasta sekä John Travoltan ja Olivia Newton-Johnin tähdittämästä hittielokuvasta (1978) lähtien on GREASEn ainutlaatuinen energia, tunnelma ja musiikki valloittanut miljoonien katsojien sydämet aina uudelleen ja uudelleen. Esitysten päätyttyä 1980 GREASE oli 3.388 näytöksellään siihen mennessä Broadwayn historiassa pisimpään esitetty musikaali. GREASE on vastustamaton sekoitus 1950-luvun popkulttuuria, teinimeininkejä, nuorta romanssia, rock'n' rollia, kovia kundeja ja ihania mimmejä. Esitys on täynnä hyvää energiaa ja elämäniloa, mukaansatempaavia tansseja ja nostalgista musiikkia.

 

Lisätiedot:

GREASE


Helsingin Messukeskus, Amfi-teatteri


Ensi-ilta 21.4.2023


Esitykset 21. huhtikuuta - 13. toukokuuta 2023

Liput palvelumaksuineen alkaen 30,50€, Lippu.fi 

 

Musikaalin käsikirjoitus, sävellys ja sanoitus: Jim Jacobs ja Warren Casey

Ohjaus ja koreografia: Marco Bjurström, Peter Pihlström

Suomennos: Mikko Koivusalo

Kapellimestari: Kristian Nyman

Puvustus: Teemu Muurimäki

Lavastus: Tinde Lappalainen

Valaistus: Timo Alhanen

Maskeeraus- ja kampaussuunnittelija: Pirjo Leino 

 

Promokuvat: https://bit.ly/3LN6XB8

 

Johan Storgård

AMFI Musicals, toimitusjohtaja

+358 50 517 3224

johan@greasemusikaali.fi

 

Tiedotus ja haastattelupyynnöt:

Krista Ruusunen

krista@greasemusikaali.fi

+358 40 835 9009

 

www.greasemusikaali.fi

www.lippupiste.fi

www.messukeskus.com

www.ace-production.com

www.perse.se