MEDIA & YHTEYSTIEDOT

Grease 2022 ryhmäkuva
Grease 2022 ryhmäkuva
Kuva: Cata Portin
Pablo Ounaskari (Danny) ja Petra Pääkkönen (Sandy)
Pablo Ounaskari (Danny) ja Petra Pääkkönen (Sandy)
Kuva: Cata Portin
Pablo Ounaskari (Danny) ja Petra Pääkkönen (Sandy)
Pablo Ounaskari (Danny) ja Petra Pääkkönen (Sandy)
Kuva: Cata Portin
Pablo Ounaskari (Danny)
Pablo Ounaskari (Danny)
Kuva: Cata Portin
Petra Pääkkönen (Sandy)
Petra Pääkkönen (Sandy)
Kuva: Cata Portin
Ohjaaja-koreografit Peter Pihlström ja Marco Bjurström
Ohjaaja-koreografit Peter Pihlström ja Marco Bjurström
Kuva: Cata Portin

Tiedote 9.4.2021


Maailman suosituimpiin musikaaleihin lukeutuva GREASE tekee odotetun comebackin Helsinkiin keväällä 2022

Ensi keväänä rokataan ja säihkytään jälleen, kun rakastettu GREASE -musikaaliklassikko valloittaa Messukeskuksen Amfi-teatterin. Musikaalin käsikirjoitus, sävellys ja sanoitus on Jim Jacobsin ja Warren Caseyn käsialaa. Musikaalin ohjauksesta ja koreografiasta vastaavat Marco Bjurström ja Peter Pihlström ja puvustuksesta Teemu Muurimäki. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.


Grease on AMFI Musicals Oy:n seuraava suurtuotanto ja jatkaa menestysmusikaalien MAMMA MIA!:n  ja We Will Rock You:n viitoittamalla tiellä kohti Suomen suurimpia musikaalielämyksiä.


”Kartoitimme pandemian aikana suomalaisten toiveita seuraavasta hittimusikaalista ja GREASE sai ylivoimaisesti eniten kannatusta. Haluamme ilahduttaa suomalaisia huippuluokan esityksillä ja pyrimme myös kuuntelemaan katsojien toiveita”, musikaalin vastaava tuottaja Johan Storgård kertoo musikaalivalinnan taustoista.


Vuoden 1972 Broadway ensi-illasta sekä John Travoltan ja Olivia Newton-Johnin tähdittämästä hittielokuvasta (1978) lähtien on GREASEn ainutlaatuinen energia ja tunnelma sekä musiikki valloittanut aina uudelleen ja uudelleen jo miljoonien katsojien sydämet. Esitysten päätyttyä 1980 GREASE oli 3 388 näytöksellään siihen mennessä Broadwayn historiassa pisimpään esitetty musikaali.


Ensi keväänä on kulunut 20 vuotta siitä, kun GREASE edellisen kerran valloitti kymmenet tuhannet katsojat Helsingissä Marco Bjurströmin ohjaamana. Siinä versiossa Peter Pihlström oli näyttämöllä Doodyn roolissa, mutta nyt kaksikko vastaa yhdessä GREASEn ohjauksesta ja koreografiasta.


"GREASE on perinteisesti ollut show, joka on voinut esitellä yleisölle uusia, valloittavia esiintyjiä ja siihen tähtäämme myös vuoden 2022 versiolla. Haluamme antaa mahdollisuuden tähtien syttymiselle ja uusien kykyjen esiinmarssille järjestämällä tähän musikaaliin kaikille avoimet koe-esiintymiset!", kertoo Marco Bjurström.


Lipunmyynti käynnistyy toukokuussa 2021 Lippupisteen kautta ja ensi-ilta on 22.4.2022 Messukeskuksen Amfi -teatterissa. 

"GREASE on unohtumaton ja ajaton rakkaustarina täynnä energiaa, iloa, coolia huumoria… ja tietysti ne parhaat biisit!", sanoo Peter Pihlström.

 

-----


Lisätietoja:

Johan Storgård, AMFI Musicals, toimitusjohtaja
050 517 3224
johan@greasemusikaali.fi


Marco Bjurström & Peter Pihström
yhteydenotot: Meikku Ilander, StepUp Oy
09 7746 1722
meikku@greasemusikaali.fi


-----


GREASE-musikaali


Kansainvälistä menestystä niittänyt hittimusikaali Grease saapuu Suomeen huhtikuussa 2022. Alkuperäinen Grease sai ensi-iltansa vuonna 1971 Chicagossa. Broadwaylla valtavaa suosiota edelleen nauttiva musikaali esitetään kokonaan suomeksi Amfi-teatterissa Helsingissä ja lavalla tullaan näkemään suomalaisia huippuesiintyjiä.


Huumaavan kesäromanssin jälkeen jengin Burger Palace Boysien "kingi" Danny ja suloinen "naapurintyttö" Sandy löytävät yllättäen toisensa samasta koulusta, kun Sandyn perhe muuttaa kesän jälkeen naapurustoon. Muistot tapahtuneesta ovat parilla hieman erisuuntaiset, mutta voivatko he selviytyä teini-iän koettelemuksista ja löytää todellisen rakkauden uudelleen?


Grease on vastustamaton sekoitus 1950-luvun popkulttuuria, teinimeininkejä, nuorta romanssia, rock'n' rollia, kovia kundeja ja ihania mimmejä. Esitys on täynnä hyvää energiaa ja elämäniloa, mukaansatempaavia tansseja ja huikeaa musiikkia.


Ainutlaatuista spektaakkelia esitetään rajoitetun ajan keväällä 2022.